Fallow Deer

Fallow Deer

(Dama dama) Dovhjorten kommer ursprungligen från Medelhavsområdet och kom till Sverige under 1500-talet som hägnlevande djur. Från mitten av 1800-talet finns den vild (utplanterad från hägn) i Sydsverige.

Tillhör: Ordningen Partåiga hovdjur (Artiodactyla)
Familjen: Hjortdjur (Cervidae)
Vikt: Omkring 100 - 120 kg (handjur), Omkring 60 - 80 kg (hondjur)
Livslängd: ca 16 år
Parningstid: oktober - november
Dräktighetstid: cirka 230 dagar
Kalvarna: Föds i juni, oftast föds 1 kalv ibland 2, som diar i 8 månader
Dovhjort
Follow Us