Fjällräv

Fjällräv

(Alopex lagopus) I vårt land är fjällräven knuten till kalfjället. Den är fridlyst i Sverige sedan 1928, men stammen är ändå bara knappt 100 djur. Fjällräven finns över hela det arktiska området och lever på tundra, drivis och kalfjäll. Det kan finnas rävar med både vit och mörk (“blå”) vinterpäls i samma kull om föräldrarna bär anlag för båda förgvarianterna. I vårt land är omkring 1 av 10 fjällrävar blåa.

Tillhör

Ordningen Rovdjur (Carnivora)

Familjen

Hunddjur (Canidae)

Vikt

Mellan 1,5-4 kg normalt

Livslängd

Upp till 14 år

Parningstid

I mars-juni

Dräktighetstid

ca 52 dygn

Ungar

Föds under maj – mitten av juli och kan vara mellan 1-13 st i samma kull.

Upptäck fler djur i vår djurpark

Vildsvin

Vildsvinet är ett kraftfullt och tåligt djur som imponerar med sin styrka, intelligens och förmåga att anpassa sig i naturen.

Visent

Visenten är Europas största landlevande däggdjur och fascinerar med sin storlek, styrka och imponerande historia.

Bäver

Bävern är naturens skickliga byggmästare och imponerar med sitt hårda arbete, sin intelligens och sina unika dammbyggen.

Gris

Grisen är ett socialt och nyfiket djur som uppskattas för sin intelligens, personlighet och lekfullhet.
Follow Us