Zoo skola

Zoo skola

Var med "bakom kulisserna"!

I vår zoo skola kan du bekanta dig med våra djur på just den nivå som passar dig bäst. Du kan lära dig mer om våra sälar och om de fyra stora rovdjuren. Du kan vara med oss en dag "bakom kulisserna" och se vad som händer eller så följer du med oss och matar våra får, getter och kaniner.

Lär känna våra sälar

2 nivåer Grundskola och Gymnasium

Vi samlas - visar bilder på och berättar om sälarna runt våra Svenska kuster. Sedan går vi ut och träffar sälarna på närmare håll.

Grundskola ex: Hur länge kan sälarna hålla andan? Hur fort simmar de? När föds deras kutar och varför är de vita? m.m. Du kan få svar på dina frågor om sälar.

Högstadie- Gymnasium ex: Hur kan sälarna dyka så djupt och så länge? Vi pratar om anpassningar till kyla och stora djup.

Lär känna de fyra stora - Björn, varg, lo och järv

2 nivåer - mellanstadiet (åk 4-6) samt högstadiet (åk 7-9) och gymnasium

Mellanstadiet: Vi tittar på bilder, uppstoppade djur och kranier m.m. Hur ser de ut och varför? Varför har järven stora tassar och lodjuret kort svans? Vi berättar om djuren och svarar på frågor. Sedan går vi ut i parken och tittar på dem.

Högstadie - Gymnasium ex: Vi pratar om hotade djurarter, betydelsen av bevarandet av djurarter, djurens anpassningar till ett kallt klimat e.t.c.

Bakom kulisserna

Upplev djuren “bakom kulisserna”. Följ med en djurvårdare t.ex på rovdjursmatning, klövdjursmatning eller vid utfodring och städning av barnens djurpark.

Klappa djuren

1 nivå - Förskola och lågstadie

Klappa getter, får och kaniner. Följ med och se vad det äter. Hjälp till med att kratta och mata. Våra djurvårdare berättar för barn i alla åldrar och svarar på deras frågor och funderingar.

Följ oss