På svenskaIn english
Lycksele Djurpark

Fjällräv

(Alopex lagopus) I vårt land är fjällräven knuten till kalfjället. Den är fridlyst i Sverige sedan 1928, men stammen är ändå bara knappt 100 djur. Fjällräven finns över hela det arktiska området och lever på tundra, drivis och kalfjäll. Det kan finnas rävar med både vit och mörk ("blå") vinterpäls i samma kull om föräldrarna bär anlag för båda förgvarianterna. I vårt land är omkring 1 av 10 fjällrävar blåa.

Tillhör:Ordningen Rovdjur (Carnivora) 
Familjen:Hunddjur (Canidae)
Vikt:Mellan 1,5-4 kg normalt
Livslängd:Upp till 14 år
Parningstid: I mars-juni
Dräktighetstid:52 dygn
Valparna:Föds under maj - mitten av juli och kan vara mellan 1-13 st i samma kull.